Een uitvaartondernemer of begrafenisondernemer begeleidt en adviseert nabestaanden met het regelen van de uitvaart


Interessante Uitvaart Links
  1. Uitvaartondernemer
  2. Uitvaart checklist
  3. Offerte uitvaartverzekering
  4. Uitvaart vergelijken
Bezoekers:


Uitvaartondernemer, wat doen ze?

Een uitvaartondernemer of begrafenisondernemer staat de nabestaanden bij met advies en het regelen van de uitvaart. Het is eigenlijk de schakel tussen de nabestaanden en het personeel van bijvoorbeeld de begraafplaats of crematorium. Men schakelt een uitvaartondernemer in omdat er na het verlies van een dierbare veel geregeld moet worden. Doordat er heel veel op de nabestaanden af komt die hiernaast ook nog te kampen hebben met een groot verlies wordt een uitvaart ondernemer erg op prijs gesteld. Door de uitvaart ondernemer weten ze wat er geregeld moet worden en op welke manier.

Iedereen is vrij in het kiezen van een uitvaartondernemer, het makkelijkst voor de nabestaanden is om hem al uit te kiezen voor het overlijden, dit omdat zoals gezegd er veel op de nabestaanden afkomt in de rouwperiode en er een groot aanbod van uitvaartondernemers is. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de uitvaartondernemer van ziekenhuizen en zorginstellingen, deze bieden tegen geringe financiële vergoeding hun diensten aan. Het is echter anders geregeld wanneer men een uitvaartverzekering heeft afgesloten, uitvaartmaatschappijen hebben namelijk afspraken met uitvaartondernemers bij u in de buurt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u alsnog voor een andere uitvaartondernemer kiest, in dit geval dient u wel zelf de kosten voor de andere uitvaartondernemer te dragen en worden deze dus niet vergoedt.

Een uitvaartondernemer verricht vele uiteenlopende werkzaamheden maar de belangrijkst is dat hij vooraf samen met de nabestaanden de wensen met betrekking tot de uitvaart bespreekt. Daarnaast helpt hij de nabestaanden met het kiezen van een uitvaarkist, rouwkaarten, tekst op de rouwkaarten, rouwadvertentie, uitvaartmuziek en rouwauto. Tevens zal hij de overledene verzorgen en verkleden en hem laten overbrengen naar het rouwcentrum of naar het huis waarin hij wordt opgebaard. Daarnaast verzorgt hij het condoleanceregister, consumpties voor rouwbezoek, aangifte van overlijden bij de Gemeente verzorgen, reservering voor begraafplaats of crematorium en indien gewenst ook de kerkdienst regelen. Belangrijk om te weten is dat een uitvaartondernemer altijd vooraf een begroting geeft van de kosten zodat de nabestaanden niet voor onverwachte verrassingen staan. Daarnaast heeft hij de belangrijke taak om de dag van de uitvaart te coördineren en te begeleiden zodat de nabestaanden hier zelf zo min mogelijk naar hoeven om te kijken.

Iedere uitvaartondernemer gaat uit van een basistarief en aanvullende diensten. Het is van belang om precies na te gaan wat hierbij precies allemaal hoort, dit omdat het aanbod tussen de verschillende uitvaartondernemers sterk kan verschillen. Een goed advies in deze is dat het nuttig is om vooraf iedere dienst die de uitvaartondernemer voor u uitvoert schriftelijk (email of fax) te bevestigen met een kostenopgave. Zo weet men precies waarvoor betaald wordt en krijgt men geen onverwachte hoge rekeningen na de uitvaart.

Er zijn ook bij de uitvaartondernemer verschillende tarieven, zo is er sprake van een budgetuitvaart, dit houdt in dat men echt alleen de hoogst noodzakelijke diensten afneemt, wat de prijs relatief laag houdt. Mocht men toch extra diensten wensen dan betaald men hier een veel hogere prijs voor, waardoor men in sommige gevallen zelfs meer betaald dan bij een gewone uitvaart.Gerelateerde berichten:

Stem of voeg toe aan:


Uitvaart offerte aanvragen

Politie gaat extra surveilleren tegen...
In regio de Vechtstreek zullen agenten vaker surveilleren om te voorkomen dat er wordt ingebroken wanneer de huizenbezitters naar een uitvaart zijn. Een uitvaart blijkt de ideale gelegenheid te zijn voor inbrekers om...
Meer mensen spreken wensen omtrent de...
Uitvaartsector wordt getroffen door...
Banksparen voor je uitvaart?
Alles over een uitvaart op televisie
Uitvaart steeds minder traditioneel
Zweedse priester verschijnt compleet...
Finalisten Yarden Stimulans prijs bekend
Rouwauto steeds vaker vervangen door...