Uitvaartverzekering betekent zekerheid voor uw nabestaanden, bekijk hieronder wat het inhoud.


Interessante Uitvaart Links
  1. Uitvaartondernemer
  2. Uitvaart checklist
  3. Offerte uitvaartverzekering
  4. Uitvaart vergelijken
Bezoekers:


Wat is een uitvaartverzekering?

Omdat een uitvaart een kostbare aangelegenheid is, doet men er verstandig aan om hiervoor een verzekering af te sluiten. De kosten kunnen al snel oplopen tot EUR 10.000 afhankelijk van de persoonlijke wensen, aangezien dit een bedrag is dat niet iedereen zomaar voorhanden heeft, is het aan te raden om hier tijdens het leven al voor te sparen via een uitvaartverzekering zodat de financiele zorgen van een uitvaart bij de nabestaanden wordt weggenomen. Uiteraard kan men ook besluiten om zelf een bepaald bedrag te sparen op een spaarrekening dat bestemd is voor de uitvaart. Het enige nadeel hierbij is wel dat men niet het beoogde kapitaal heeft bereikt bij het vroegtijdig overlijden tevens rendeert een uitvaartverzekering in veel gevallen beter dan een gewone spaarrekening.
Om een idee te krijgen van het totale kostenplaatsje kan men via het internet verschillende kostencalculators invullen waarmee men het te verzekeren bedrag voor zichzelf en voor de eventuele partner kan bepalen.
Veelal wordt het afsluiten van een dergelijke verzekering voor de uitvaart ook beschouwd als een morele plicht naar de nabestaanden toe, de uitvaart wordt uiteraard ingericht naar de wensen van de overledene en in samenspraak met de nabestaanden. Veel mensen hebben een schriftelijke verklaring van hun wensen, andere hebben dit notarieel laten vastleggen. Voor degene die het niet op schrift hebben staan zullen de nabestaanden aangesproken worden op een passende uitvaartdienst.
Voordat een uitvaartverzekering wordt afgesloten is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken, dit omdat het stopzetten van een dergelijke verzekering bijna niet mogelijk is of dit wel erg onvoordelig voor de verzekerde kan uitvallen. Wanneer men verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt is het belangrijk om te letten op de waardevastheid van een dergelijke polis tijdens de looptijd en ook na het aflopen van de premiebetalingsduur. Dit betekent dat de uitvaartpolis waardevast blijft en meestijgt met eventuele kostenstijgingen van een begrafenis of crematie. Deze waardestijgingen worden geindexeerd en de verzekeringnemer krijgt de mogelijkheid om de verzekering aan te passen zonder dat daarvoor medische waarborgen worden gesteld. De kostenstijging wordt doorberekend in de premie die op basis hiervan eenmaal per jaar of eenmaal in de drie jaar kan worden aangepast.Stem of voeg toe aan:


Uitvaart offerte aanvragen

Politie gaat extra surveilleren tegen...
In regio de Vechtstreek zullen agenten vaker surveilleren om te voorkomen dat er wordt ingebroken wanneer de huizenbezitters naar een uitvaart zijn. Een uitvaart blijkt de ideale gelegenheid te zijn voor inbrekers om...
Meer mensen spreken wensen omtrent de...
Uitvaartsector wordt getroffen door...
Banksparen voor je uitvaart?
Alles over een uitvaart op televisie
Uitvaart steeds minder traditioneel
Zweedse priester verschijnt compleet...
Finalisten Yarden Stimulans prijs bekend
Rouwauto steeds vaker vervangen door...