Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten wanneer u een uitvaart moet regelen. Deze uitvaart checklist helpt u bij uw zoektocht.


Interessante Uitvaart Links
 1. Uitvaartondernemer
 2. Uitvaart checklist
 3. Offerte uitvaartverzekering
 4. Uitvaart vergelijken
Bezoekers:


Hoe regel ik een uitvaart? Bekijk onze uitvaart checklist

Omdat het regelen van een uitvaart veel zorg en regelwerk met zich meebrengt is het handig als u een overzicht heeft van de belangrijkste punten waarop het van belang is dat u hierop let. Hieronder staat een overzicht voor u beschreven dat kan worden gebruikt als checklist voor het regelen van een uitvaart bij het overlijden van een dierbare.

 1. Wanneer de dierbare overlijdt in een ziekenhuis of zorginstelling is het van belang om de huisarts of behandeld arts te verwittigen.
 2. Als men komt te overlijden op reis is het verstandig om dit overlijden ook door te geven aan de alarmcentrale van de reisverzekering.
 3. Bij het overlijden als gevolg van een auto ongeval dient men ook de autoverzekering op de hoogte te stellen.
 4. Ga na of de overledene een testament heeft laten opstellen of dat er sprake is van een andere wilsbeschikking. Dit is van belang om te kijken of hier wellicht de wensen voor de uitvaart in beschreven staan.
 5. De akte van overlijden krijgt men van de uitvaartverzorger.
 6. De rouwbrieven om familie en vrienden op de hoogte te stellen van het overlijden kunnen het beste op de dag van het overlijden of de dag erna verstuurd worden. Het is mogelijk om ze met een postzegel die bestemd is voor rouwkaarten te versturen, zodat dit herkenbaar is voor het postkantoor.
 7. Nakijken of de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Er zijn verschillende types uitvaartverzekeringen die allemaal hun eigen voorwaarden en regelingen hebben.
 8. Het bellen van een uitvaartverzorger. Zodat de uitvaart in goede banen wordt geleid.Stem of voeg toe aan:


Uitvaart offerte aanvragen

Politie gaat extra surveilleren tegen...
In regio de Vechtstreek zullen agenten vaker surveilleren om te voorkomen dat er wordt ingebroken wanneer de huizenbezitters naar een uitvaart zijn. Een uitvaart blijkt de ideale gelegenheid te zijn voor inbrekers om...
Meer mensen spreken wensen omtrent de...
Uitvaartsector wordt getroffen door...
Banksparen voor je uitvaart?
Alles over een uitvaart op televisie
Uitvaart steeds minder traditioneel
Zweedse priester verschijnt compleet...
Finalisten Yarden Stimulans prijs bekend
Rouwauto steeds vaker vervangen door...