Alvorens de overledene gecremeerd wordt zal er eerst een dienst plaatsvinden in het crematoriom.


Interessante Uitvaart Links
  1. Uitvaartondernemer
  2. Uitvaart checklist
  3. Offerte uitvaartverzekering
  4. Uitvaart vergelijken
Bezoekers:


Wat is cremeren?

Alvorens de overledene gecremeerd wordt zal er eerst een dienst plaatsvinden in het crematoriom. Hier kunnen nabestaanden en dierbaren een laatste eer bewijzen aan hun overleden dierbare en wordt hen de gelegenheid geboden voor het officieel nemen van afscheid. Gemidddeld duurt een dienst 45 minuten tot 1 uur. Na de dienst worden de nabestaanden naar een aparte kamer gebracht waar condoleances kunnen worden uitgebracht aan de nabestaanden, veelal de naaste familie van de overledene.
De crematie van de overledene vindt ook plaats na de dienst, hierbij wordt eerst een identificatie controle wordt gedaan. Vervolgens wordt gekeken of het nummer op de kist overeenkomt met het registratienummer, daarna wordt in de kist een vuurvast steentje gelegd zodat de mogelijkheid tot identificatie van de as na het verbranden blijft bestaan. Voor een crematie is een stalen en alumimum kist niet geschikt omdat deze niet zullen verbranden. Dit geldt eveneens voor het beslag van houten kisten die ook voor het verbranden verwijderd zal worden. De verbranding vindt plaats in een 1000 graden Celsius hete oven waar de daadwerkelijke verbranding 1 tot 1,5 uur zal duren. De mogelijkheid bestaat bij veel crematoriums om de kist door de naaste familie in te voeren in de oven en op de ontbrandingsknop te drukken, voor velen wordt dit gezien als een echte afsluiting.
Na de verbranding moet de as afkoelen dit gebeurt in een aspan. Vervolgens wordt met behulp van een magneet alle metalen, medisch staal, nietjes en spijkers uit de as gehaald en wordt de as in een cremulator fijngemalen. Als gevolg van de wet, dient de as een maand in het crematorium te blijven alvorens deze wordt vrijgegeven aan de nabestaanden. De nabestaanden kunnen in navolging van een wilsbeschikking/testament of naar eigen invulling bepalen wat er met de as gebeurt.
De kosten van een crematie liggen gemiddeld rond de EUR 1.100 hierbij is sprake van de verzorging van de gehele crematie en het bieden van plaats aan nabestaanen voor ontvangst na de plechtigheid.Gerelateerde berichten:
Muziek Uitvaart

Stem of voeg toe aan:


Uitvaart offerte aanvragen

Politie gaat extra surveilleren tegen...
In regio de Vechtstreek zullen agenten vaker surveilleren om te voorkomen dat er wordt ingebroken wanneer de huizenbezitters naar een uitvaart zijn. Een uitvaart blijkt de ideale gelegenheid te zijn voor inbrekers om...
Meer mensen spreken wensen omtrent de...
Uitvaartsector wordt getroffen door...
Banksparen voor je uitvaart?
Alles over een uitvaart op televisie
Uitvaart steeds minder traditioneel
Zweedse priester verschijnt compleet...
Finalisten Yarden Stimulans prijs bekend
Rouwauto steeds vaker vervangen door...