Veel mensen kiezen voor begraven omdat er op deze manier een gedenkplek gecreeerd wordt voor de nabestaanden.


Interessante Uitvaart Links
  1. Uitvaartondernemer
  2. Uitvaart checklist
  3. Offerte uitvaartverzekering
  4. Uitvaart vergelijken
Bezoekers:


Wat betekend het als je begraven word?

Veel mensen kiezen voor begraven omdat er op deze manier een gedenkplek gecreeerd wordt voor de nabestaanden. Een begrafenis verloopt volgens een bepaalde ceremonie hieronder staat kort beschreven welke dingen er allemaal aan de orde komen. Voordat de overledene begraven wordt, zal er eerst een dienst plaatsvinden. Afhankelijk van de geloofsovertuiging zal dit wel of niet plaatsvinden in een kerk. Evenals bij een crematie wordt hierbij de laatste dienst aan de overledene bewezen en wordt er de laatste mogelijkheid geboden voor het nemen van afscheid. Aan het einde van de dienst zal de kist worden afgesloten en worden vervoerd naar de begraafplaats. Het is ook mogelijk om in plaats van een kist het lichaam te bergen in een wade of rieten mand. Er mogen geen spullen in de kist geplaatst worden die vervuilend zijn voor de grond zoals mp3-spelers of telefoons uiteraard is een foto of een stuk textiel wel mogelijk.

Bij aankomst op de begraafplaats vindt er een allerlaatste korte dienst plaats met alleen de naaste familieleden en bekenden van de overledene , vervolgens laten ze de kist in de grond zakken. Tegenwoordig gebeurt dit automatisch, het is ook mogelijk om het laten zakken van de kist handmatig te laten gebeuren door bijvoorbeeld familie en/of vrienden. Het graf dient een meter diep te zijn, dit omdat men vanuit de wet verplicht is om bovenop de kist 65 cm aarde te storten.
Na de plechtigheid zullen grafdelvers de begraafplek dichten. Wanneer een lichaam begraven wordt, wordt het vergangelijkheidsproces in gang gezet dit zal meerdere jaren in beslag nemen. Hierdoor wordt er vanuit de wet een termijn van gemiddeld 10 jaar vastgesteld alvorens een graf geruimd mag worden.

Een graf dient onderhouden te worden door de nabestaanden soms bestaat er ook de mogelijkheid om het onderhouden door de beheerder van de begraafplaats te laten uitvoeren. Het laten onderhouden gaat uiteraard gepaard met de hiervoor gemoeide kosten.Stem of voeg toe aan:


Uitvaart offerte aanvragen

Politie gaat extra surveilleren tegen...
In regio de Vechtstreek zullen agenten vaker surveilleren om te voorkomen dat er wordt ingebroken wanneer de huizenbezitters naar een uitvaart zijn. Een uitvaart blijkt de ideale gelegenheid te zijn voor inbrekers om...
Meer mensen spreken wensen omtrent de...
Uitvaartsector wordt getroffen door...
Banksparen voor je uitvaart?
Alles over een uitvaart op televisie
Uitvaart steeds minder traditioneel
Zweedse priester verschijnt compleet...
Finalisten Yarden Stimulans prijs bekend
Rouwauto steeds vaker vervangen door...