Op Uitvaart-Weetjes.nl kunt u informatie, nieuws en uitvaartverzekeringen vinden op gebied van uitvaart.


Interessante Uitvaart Links
  1. Uitvaartondernemer
  2. Uitvaart checklist
  3. Offerte uitvaartverzekering
  4. Uitvaart vergelijken
Bezoekers:


Uitvaart steeds minder traditioneel

19.10.2009 - Zelfs een uitvaart is tegenwoordig onderhevig aan trends. Wie denkt dat een uitvaart nog altijd tradittioneel in het zwart gekleed verloopt , met koffie en een plakje cake aan het einde heeft het mis.

Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat 68 procent van de Nederlanders het niets uitmaakt hoe men zich kleed naar een uitvaart. De uitvaart blijkt steeds vaker een reden voor een fesstelijke bijeenkomst, en geheel zwarte kleding past eigelijk niet in dit beeld.

Hetzelfde geld voor de catering om de uitvaart heen. Werd in het verleden genoegen genomen met koffie en een plakje cake of een broodjes kaas, tegenwoordig wordt er vaak uitgepakt met de catering. De bijeenkomst is steeds vaker een feest ter eere van de overleden persoon, en een high tea of uitgebreid bittergarnituur zijn niet uitgesloten.

Veel mensen bedenken dan ook vaak het draaiboek voor hun uitvaart zelf, en beginnen hier vanaf hun dertigste mee. Dit begint al met de keuze van het voertuig waarin men vervoert wil worden; een koets of per fiets, het kan allemaal. Muziek is natuurlijk ook een elementair element in de uitvaart, wordt het Marco Borsato of toch een meer klasiek stuk? Wilt u meer lezen over muziek bij je uitvaart?

Wat verder opmerkelijk is het beeld dat mensen van hun eigen uitvaart hebben onderhevig is aan leeftijd. Jonge mensen bekijken de uitvaart wat romantischer en willen liever begraven worden, terwijl oudere mensen eerder kiezen voor een crematie.

Hoe dan ook, het mag duidelijk zijn dat een uitvaart allang geen standaard ritueel is vol tradities, maar dat iedereen hier zijn persoonlijke invulling aan geeft. Ieder mens is natuurlijk uniek en moet zijn eigen invulling aan zijn uitvaart kunnen geven.

Stem of voeg toe aan:

Auteur: Redactie Uitvaart-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Uitvaart-weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Tags: minder, steeds, traditioneel, uitvaart


Informatie over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 6140
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.
Uitvaart offerte aanvragenReacties (0)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*