Op Uitvaart-Weetjes.nl kunt u informatie, nieuws en uitvaartverzekeringen vinden op gebied van uitvaart.


Interessante Uitvaart Links
  1. Uitvaartondernemer
  2. Uitvaart checklist
  3. Offerte uitvaartverzekering
  4. Uitvaart vergelijken
Bezoekers:


Banksparen voor je uitvaart?

14.12.2009 - Doordat het banksparen binnenkort wordt uitgebreid kan dit fiscaal vriendelijke product ook in worden gezet om je begrafenis mee te bekostigen. Volgens verschillende deskundigen is dit zelfs aantrekkelijker dan de standaard uitvaartverzekering.

Voor een begrafenis ben je al gauw 10.00 euro kwijt aan een kist, rouwkaarten, auto’s en koffie en cake. Wanneer je dit bedrag niet zomaar kan betalen is het wellicht verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij deze verzekering betaal je maandelijks premie die bij overlijden wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Met dit geld kan de begrafenis worden bekostigt.

In het nieuwe jaar komt er een nieuwe optie bij banksparen. Vanaf januari 2010 is het mogelijk om te banksparen voor je uitvaart.  De inleg wordt gestort op een geblokkeerde rekening en het geld kan niet worden aangewend voor andere doeleinden. Wanneer dit toch gebeurd dan vervalt het fiscale voordeel.

De uitkomst van banksparen staat niet vast en is dus onzeker. Wanneer je op jonge leeftijd komt te overlijden dan loop je het risico dat het spaarsaldo onvoldoende is om de gehele uitvaart te kunnen betalen. Bij een uitvaartverzekering wordt een standaard bedrag uitgekeerd.  Doordat niet te voorspellen is hoe oud je wordt weet je ook niet welke optie het meeste geld oplevert.

Een ander verschil is dat banksparen goedkoper is dan het afsluiten van een uitvaartverzekering. ‘Uitvaartverzekeringen zijn de duurste verzekeringen die er zijn wanneer je de netto inleg en het rendement tegen elkaar afzet’, zo stelt Wilfred Mooij, directeur van Geijsel Kroon Assurantiën in Ouderkerk aan de Amstel.

Stem of voeg toe aan:

Auteur: Redactie Uitvaart-Weetjes.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Uitvaart-weetjes.nl.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Tags: Banksparen, uitvaart, Uitvaartverzekering, uitvaartverzorger


Informatie over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 7936
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.
Uitvaart offerte aanvragenReacties (1)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Glass | Geplaatst op 09 januari 2010 om 18:24
'‘Uitvaartverzekeringen zijn de duurste verzekeringen die er zijn wanneer je de netto inleg en het rendement tegen elkaar afzet’, zo stelt Wilfred Mooij, directeur van Geijsel Kroon Assurantiën in Ouderkerk aan de Amstel.'

Kan deze stelling ook worden berekend ipv zomaar een stelling plaatsen zonder deze te onderbouwen?
Is er al niet genoeg onduidelijkheid over een vak die al veel te vaak onder 'vuur' wordt genomen?!Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*